Assault Trooper/fi

From Zak
Jump to: navigation, search
Assault Trooper
Pelin latausruutu
Kehittäjä Juha Kauppinen
Julkaisija Spectrum Pacific Publishing
Suunnittelija Juha Kauppinen
Säveltäjä
Julkaistu 1996 (ensimmäinen versio)
Alusta DOS
Lajityyppi Toiminta
Pelaajat Yksinpeli
Lataa v1.2 (kokoversio)
Lisätiedot Pelin kotisivu
Kävijöiden arvio
Arvosana: 83% (äänestä)
Arvostelut
Arvostelija Arvosana
Suomipelit.com 8/10[1]
{{{Publication2}}} {{{Score2}}}
{{{Publication3}}} {{{Score3}}}
{{{Publication4}}} {{{Score4}}}
{{{Publication5}}} {{{Score5}}}

Pelatessamme haluamme usein kokea sellaista mitä tosielämässä ei voi tehdä ja Assault Trooper antaa siihen mahdollisuuden. Isometrisestä kuvakulmasta kuvattu toimintapeli sisältää 50 tehtävää eri puolilla maapalloa kuten Pohjois-Koreassa, Afganistanissa ja Libyassa. Tavoitteet riippuvat sijainnista, mutta usein ne liittyvät alueella olevien vihollisten tuhoamiseen, asiakirjojen saamiseen haltuun tai panttivankien pelastamiseen. Kaikki nämä kietoutuvat toisiinsa luoden autenttisen ja mielenkiintoisen kokemuksen, jossa pelaaja tuntee olevansa osa suurta pelimaailmaa.

Suunnittelu

Pelin ulkoasu ei ollut erityisen vaikuttava edes ilmestyessään, mutta se ei tarkoita ettei pelaaminen olisi hauskaa. Kartat ovat melko yksinkertaisia ja rakennukset tavallisen näköisiä, mutta astuttaessa hyvin suunnitellun kommandon saappaisiin peliin uppoutuu pitkäksi aikaa.

Tulitaistelu talon sisällä

Pelaaminen

Useimmissa tehtävissä tavoite voidaan saavuttaa suojautumistaktiikalla. Suojien ja puskien käyttäminen sekä vihollisten välttely on mainio tapa suorittaa tehtävä, mutta hitaampi kuin toiminnallisemmalla tyylillä. Vihollisten havainnointia helpottaa äänenilmaisin, joka näyttää mistä suunnasta kuuluu ääntä, jolloin pelaaja voi halutessaan mennä toiseen suuntaan. Pelissä on myös kartta, josta näkee oman sijaintinsa.

Assault Trooperissa on kattava valikoima aseita puukosta ja uskollisesta pistoolista lähtien, joten pelaaja löytää varmasti sen mitä on hakemassa. Painorajoituksen takia kaikkia ei voi ottaa kerralla mukaan, joten suunnittelu aseiden valinnassa on tärkeää varsinkin vaikeimmilla tasoilla.

Pelin äänimaailma koostuu vain harvoista pamauksista ja laukauksista, mutta toisaalta tämä auttaa uppoutumaan peliin, joten puutteet siinä antaa anteeksi. Pelaaminen on mielenkiintoista tehtävien vapauden ansiosta. Pelaaja voi tutkia peliä omassa tahdissaan ja käyttää etenemisessä haluamiaan strategioita. Omien tehtävien tekemiseen mukana tulee lisäksi kohtalaisen monipuolinen kenttäeditori.

Assault Trooper on kaiken kaikkiaan todella hyvä taktinen räiskintäpeli, joka tarjoaa mukavaa pelaamista sekä paljon vapautta, jollaista ei löydy edes kaikista nykypeleistä. Toteutus on hieman monimutkainen ja peli voi olla ajoittain melko vaativa, mutta vaikeusaste on säädettävissä. Haasteita kaipaavalle lajityypin ystävälle pelin lukuisista tehtävistä riittää tekemistä useammaksi illaksi.

Varusteet

Kommando voi kantaa rajallisen määrän tavaroita. Ensimmäismäärä vaihtelee 15 kilogramman ja 20 kilogramman välillä vaikeusasteesta riippuen.

Tavara Nimi Käyttö Paino (kg)
Knife-Assault Trooper item.png
Puukko lähietäisyydelle, tehoton 0.5
Grenade-Assault Trooper item.png
Kranaatti tekee melkoisen sotkun pienessä huoneessa 0.5
Pistol-Assault Trooper item.png
Pistooli hidas ja melko harmiton 0.5 + 10ammusta/lipas
Uzi-Assault Trooper item.png
Uzi erittäin nopea 3.0 + 20ammusta/lipas
M-16-Assault Trooper item.png
M-16 nopea, perusvalinta 4.0 + 30ammusta/lipas
Shotgun-Assault Trooper item.png
Haulikko osuu hyvin, mutta ei automaattinen 4.0 + 10patruunaa/laatikko
Flamer-Assault Trooper item.png
Liekinheitin polttaa kaiken tielle osuvan 5.0 + 2.0/polttoaine
Bazooka-Assault Trooper item.png
Sinko raskas, mutta erittäin tehokas 5.0 + 2.0/raketti
Medikit-Assault Trooper item.png
Ensiapupakkaus parantaa 25% terveyttä 2.0
Explosive-Assault Trooper item.png
Räjähde mukava kauko-ohjatusti laukaistava räjähde 1.0
Mine-Assault Trooper item.png
Miina tekee jaloista historiaa 0.5/4 miinaa
Kevlar shield-Assault Trooper item.png
Luotiliivit suojaa luodeilta 5.0

Katso myös

Lähteet

  1. FearMTC, Suomipelit.com (1.6.2003), "Assault Trooperin arvostelu". Arkistoitu Suomipelit.comin pelitietokannasta 16.5.2015. Viitattu 19.5.2015.

Aiheesta muualla


Language: EnglishSuomi