Hunter/fi

From Zak
Jump to: navigation, search
Hunter
Pelin otsikkoruutu
Kehittäjä Paul Holmes
Julkaisija Activision
Suunnittelija Paul Holmes
Säveltäjä Martin Walker
Julkaistu 1991
Alusta Amiga, Atari ST
Lajityyppi Toimintaseikkailu
Pelaajat Yksinpeli
Lataa
Lisätiedot
Kävijöiden arvio
Arvosana: 87% (äänestä)
Arvostelut
Arvostelija Arvosana
{{{Publication}}} {{{Score}}}
{{{Publication2}}} {{{Score2}}}
{{{Publication3}}} {{{Score3}}}
{{{Publication4}}} {{{Score4}}}
{{{Publication5}}} {{{Score5}}}

Hunter saattaa kuulostaa hyvin tavalliselta nimeltä videopelille, mutta Amigalle vuonna 1991 julkaistua Hunteria on paitsi hauska pelata se oli myös aikansa parhaimmistoa. Voi olla vaikea kuvitella, mutta vuonna 1991 ihmiset kuolasivat Hunterin perään nähdessään siitä kuvakaappauksia eri lehdissä.

Suunnittelu

Pelin julkaisi Activision ja se edusti viimeisintä huutoa. Hunterin ulkoasu on todella vaikuttava. Pelimaailma on valtava ja tehty polygoneista. Tämä oli harvinaista vuonna 1991 ja vielä harvinaisempaa oli, että polygoneista tehty peli näytti näin hyvältä.

Tehtävässä tarvittavat tavarat voidaan kerätä pelin alussa. Lokikirjasta löytyy aina päämajan ja asevaraston sijainnit.

Hunterissa on todella vaikuttavan näköinen maailma, joka on täynnä erilaisia maastoja ja rakennuksia, joihin moneen voidaan mennä sisälle. Peli on hiekkalaatikkopeli ja niin hullulta kuin se saattaa kuulostaa, lähin vertailukohta nykypeleistä on Grand Theft Auto. Maininnan arvoinen on myös 24 tunnin kello vuorokaudenajan vaikuttaessa miten hämärää tai valoisaa pelissä on. Tällaiset ominaisuudet olivat edellä aikaansa vuonna 1991.

Pelaaminen

Hunter on toimintapeli ja voisi kuvitella, että vuonna 1991 julkaistu peli on melko rajoittunut. Hunterissa on kuitenkin sekä silmänruokaa että monipuolista pelaamista. Saatavilla on valikoima aseita vihollisten tappamiseen ja kohteiden tuhoamiseen sekä lukuisia kulkuneuvoja, joilla voidaan liikkua ympäriinsä. Kulkuneuvot käyttäytyvät hieman eri tavoilla ja jokaisella pelaajalla on omat suosikkinsa.

Hunterin maailma on täynnä elämää. Satunnaisten ihmisten ja jäljitettävien ihmisten lisäksi ympäriinsä liikkuu eläimiä. On melko hämmästyttävää kuinka paljon peliin on saatu mahdutettua tavaraa. Maininnan arvoinen on myös uskomattoman aggressiivinen tekoäly. Viholliset eivät jää odottamaan, että pelaaja löytää heidät vaan hyppäävät usein kulkuneuvoon ja lähtevät pelaajan perään.

Hunterin kolmessa eri pelimuodossa riittää pitkäksi aikaa pelaamista. Ensimmäisessä (Hunter) jäljitetään pahiskenraalia tutkimalla kartalla olevia paikkoja, puhumalla vastaan tuleville ihmisille ja lahjomalla heitä. Lopuksi pelaajan on tapettava kenraali ja vietävä pää todisteeksi päämajaan.

Toisessa pelimuodossa (Missions) pelaajalle annetaan yksittäisiä tehtäviä, joista on suoriuduttava aikarajan puitteissa. Tehtävän jälkeen pelaajan on palattava päämajaan saadakseen uuden tehtävän, joka on edellistä vaikeampi ja jossa on vähemmän aikaa käytettävissä.

Viimeinen pelimuoto (Action) muistuttaa lähinnä nykyaikaista hiekkalaatikkopeliä. Pelaaja saa listan viholliskohteista, jotka voidaan tuhota haluamallaan tavalla missä järjestyksessä parhaiten näkee. Tämä oli vuonna 1991 erilaista kuin mitä muissa peleissä oli totuttu näkemään.

Hunter on loistava peli ja yksi parhaista Amigalle julkaistuista kolmiulotteisista peleistä. Se on kestänyt tähän päivään yllättävän hyvin. Hunter todella ansaitsee tunnustuksen peleiltä kuten Grand Theft Auto V ja Far Cry 3.

Läpipeluuohje

Video

Englanninkielinen videoarvostelu YouTubessa.

Aiheesta muualla

  • Hunter MobyGames-sivustolla
  • Hunter Lemon Amiga -sivustolla
  • Hunter Hall of Light -sivustolla
  • Hunter Retropelit.fi-sivustolla


Language: EnglishSuomi