Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards/fi

From Zak
Jump to: navigation, search
Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards
Pelin otsikkoruutu
Kehittäjä Sierra On-Line
Julkaisija Sierra On-Line
Suunnittelija Al Lowe, Mark Crowe
Säveltäjä Al Lowe
Julkaistu 1987 (alkuperäinen)
1991 (uudempi versio)
Alusta Amiga, Apple II, Apple IIGS, Atari ST, DOS, Macintosh, TRS-80 CoCo
Lajityyppi Seikkailu
Pelaajat Yksinpeli
Lataa
Lisätiedot
Kävijöiden arvio
Arvosana: 82% (äänestä)
Arvostelut
Arvostelija Arvosana
{{{Publication}}} {{{Score}}}
{{{Publication2}}} {{{Score2}}}
{{{Publication3}}} {{{Score3}}}
{{{Publication4}}} {{{Score4}}}
{{{Publication5}}} {{{Score5}}}

Vaikka hän ei ehkä nauti samanlaista arvostusta kuin Super Mario, Donkey Kong tai Sonic the Hedgehog, Leisure Suit Larry todella on yksi peli-ikoneista. Larry on ollut osana videopelimaailmaa jo lähes kolme vuosikymmentä ja ensimmäisen kerran hänet nähtiin pelissä Leisure Suit Larry in the Land of the Lounge Lizards, joka julkaistiin vuonna 1987.

Tausta

Land of the Lounge Lizards myi aluksi todella huonosti, koska monet pelikaupat eivät halunneet olla pelin sisällön kanssa missään tekemisissä. Sana kuitenkin levisi, että peli oli huippuluokkaa ja lopulta se osoittautui valtavaksi menestykseksi Sierralle ja pelin luojalle Al Lowelle. Land of the Lounge Lizardsista julkaistiin uudelleen tehty versio vuonna 1991, jonka huomattavin muutos oli kokonaan uudistettu ulkoasu.

Juoni

Pelin hauska ja loistavasti kirjoitettu juoni on jäänyt monelle pelaajalle mieleen ikimuistoisena. Larryn kommelluksia seuratessa joillekin tilanteille voi huomata kirjaimellisesti nauravansa ääneen. Pelin päähenkilö Larry on 38-vuotias epäonnistuja, joka elää vielä äitinsä luona. Larry on kyllästynyt ettei ole päässyt harrastamaan seksiä, joten mauttomaan 70-luvun pukuun sonnistautuneena ja taskut täynnä rahaa hän päättää suunnata Lost Wagesiin löytääkseen unelmiensa naisen.

Pelaaminen

Land of the Lounge Lizards on seikkailupeli. Larrya ohjataan nuolinäppäimillä ja toiminnot suoritetaan kirjoittamalla. Esimerkiksi oven avaaminen tai vastakkaiselle sukupuolelle puhuminen ovat asioita, joita pelaajan odotetaan tehtävän. Monissa tälläisissä peleissä pulmien ratkominen voi olla välillä turhauttavaa, mutta Land of the Lounge Lizardsista löytyy vinkkejä etenemiseen pelaajan jäädessä jumiin.

Pelaajalla on periaatteessa kaksi tuntia aikaa löytää unelmiensa nainen tai Larry masentuu niin paljon, että päättää päivänsä. Joten paras alkaa saman tien töihin ja jutella mahdollisimman monen seksikkään naisen kanssa. Pelin alussa Larry tapaa prostitioidun, mutta seksin harrastaminen hänen kanssaan ilman kondomia johtaa sukupuolitautiin kuolemiseen. Peli on täynnä tälläistä mustaa huumoria, joka kestää pelikerrasta toiseen.

Land of the Lounge Lizards on kestänyt aikaa todella hyvin. Peli on hieman lyhyt, mutta tarina on niin loistava ettei sillä ole väliä. Vuonna 1991 julkaistu versio on todennäköisesti parempi, mutta ensimmäistä peliä kannattaa kokeilla nähdäkseen mistä Larry on saanut alkunsa.

Kuvakaappauksia

Alkuperäinen versio (1987)

Uudelleen tehty versio (1991)

Video

Englanninkielinen videoarvostelu YouTubessa.

Aiheesta muualla


Language: EnglishSuomi