RetroRalliRace/fi

From Zak
Jump to: navigation, search
RetroRalliRace
Päävalikko
Kehittäjä Misfit
Julkaisija Misfit
Suunnittelija
Säveltäjä
Julkaistu 7. elokuuta 2015
3. helmikuuta 2017 (v1.3)
Alusta Android
Lajityyppi Ajopeli
Pelaajat Yksinpeli, moninpeli (online-tuloslista)
Lataa Google Play
Lisätiedot Pelin kotisivu
Kävijöiden arvio
Arvosana: 87% (äänestä)
Arvostelut
Arvostelija Arvosana
{{{Publication}}} {{{Score}}}
{{{Publication2}}} {{{Score2}}}
{{{Publication3}}} {{{Score3}}}
{{{Publication4}}} {{{Score4}}}
{{{Publication5}}} {{{Score5}}}

Kotimaista tekoa oleva retrohenkinen RetroRalliRace julkaistiin elokuussa 2015 Android-käyttäjien iloksi. Kaksi harjoittelutasoa ja kaksitoista varsinaista rataa sisältävä ajopeli yhdistelee onnistuneesti kuusneloselta Rally Speedwaysta tuttua ajamista Androidin Retry-pelin tyylisiin haasteisiin, joissa retry-nappi tulee tutuksi ja jotka voivat välillä turhauttaa jatkuvan uudelleen yrittämisen takia.

RetroRalliRace on puhtaasti taitopeli ja auton hallinnan opettelun jälkeen radoilta selviämisen haasteet vaihtuvat parempien kierrosaikojen tavoitteluun. Ennätyslistalle päästäkseen avainsanana on joka tapauksessa toisto, joita tulee pelin edetessä lukemattomia määriä.

Hyväntuulista retroilua

Pelin tekijä Misfit tunnetaan muun muassa Commodoren 8-bittisille tietokoneille tekemistään Mr Angry Dudesta ja Bertie The Ballista. RetroRalliRace jatkaa grafiikoiltaan ja musiikiltaan samoilla linjoilla tuoden mieleen 80-luvun.

Kaksiulotteiseen grafiikkaan on saatu syvyyttä varjostuksilla ja auton tullessa lähelle pelaajaa hyppyristä hypättäessä. Lisäksi pienet renkaat pyörivät ja niistä jää alfattiin sudittaessa jäljet. Värikkään ulkoasun hyväntuulisuus jatkuu äänipuolella. Ajamisen aikana äänimaailma koostuu lähinnä auton pörinästä, mutta valikoissa pelaajan korvia hemmotellaan teemaan sopivalla chiptune-tyylisellä musiikilla.

Hyppy on menossa suurin piirtein oikeaan suuntaan.

Nopea oppia, vaikea hallita

Auton ohjaamisen oppii nopeasti. Painamalla ruutua sormella auto kiihdyttää ja liuttamalla sitä vasemmalle tai oikealle auto kääntyy. Menopelin hallinta ei sitten olekaan niin yksinkertaista ja pienetkin virheliikkeet kostautuvat helposti palavan auton tullessa tuttuakin tutummaksi näyksi.

Kun auto on jollain tavalla hallussa, pelin päätavoite on alittaa tasoilla olevat aikarajat, jotta päästään seuraavalle tasolle. Pelissä on 14 tasoa ja niiden läpäisemiseksi kuluu ensikertalaiselta helposti toista sataa kertaa yrittämistä. Pelaaminen on kuitenkin hauskaa ja jatkuvat toistot eivät liiemmin käy ärsyttämään.

Muita vastaan kilpaileminen

Tasojen läpäisyn jälkeen, kun auto on paremmin hallinnassa ja tasot alkavat olla tuttuja, alkaa kisa muita pelaajia vastaan. Reaaliaikaisesti päivittyvä tuloslista näyttää parhaat ajat pelissä sadasosasekuntien tarkkuudella ja kriittiset tuhannesosat voidaan tarvittaessa tarkistaa nettiselaimella pelin kotisivulta.

Listalle päästäkseen riittää että kirjoittaa nimensä peliin, asettaa online-tuloslistan käyttöön ja ajaa tarpeeksi hyvän ajan. Mihinkään ei tarvitse kirjautua ensin. Tarkkojen kontrollien ansiosta mutkien suoriksi vetämistä on mukava yrittää ja ennätysajan tekeminen on hyvin pitkälle pelaajasta itsestään kiinni.

Ajon jälkeen pelaajalle näytetään oman ajan lisäksi kaikkien aikojen parhaat ajat online-tuloslistassa.

Pelaamisen arvoinen

RetroRalliRace keskittyy olennaiseen eikä sisällä erilaisia autoja, päivityksiä tai muuta ylimääräistä. Peli on nopea käynnistää, nopea lopettaa ja yksi kierros kestää alle minuutin, joten se sopii hyvin myös lyhyisiin pelihetkiin. Kaikki radat voidaan ahkeralla pelaamisella läpäistä muutamassa päivässä, joten niitä olisi voinut toivoa peliin enemmän. Lisää ikää pelille tuo kuitenkin online-tuloslista, jonka aikojen parantamisessa riittää hupia ratojen läpäisynkin jälkeen.

Pelistä en löytänyt suurempia bugeja: muutaman kerran ruudulla vilahti mustat raidat, mutta se ei vaikuttanut pelaamiseen. RetroRalliRacessa ei ole mainoksia ja se vie tallennustilaa alle megatavun, joten sitä kannattaa ehdottomasti kokeilla.

Tasot

Taso Nimi Tavoiteaika Tarkastuspisteet
1 Practice 16.00 1
2 More practice 25.00 3
3 Lazy cow 24.00 1
4 Ding and dong 35.00 3
5 Who cares 30.00 3
6 I don't care 50.00 4
7 Stupid level 45.00 2
8 Wroom..Wroom.. 26.00 2
9 You're a moron 39.00 1
10 Halipatsuippa 32.50 2
11 I'm legend! 37.00 3
12 Snow und fear 20.50 1
13 Winter 23.00 1
14 Cold feet 46.00 2

Video

Aiheesta muualla


Language: EnglishSuomi