The Activision Decathlon/fi

From Zak
Jump to: navigation, search
The Activision Decathlon
The Activision Decathlon animation.gif
Kehittäjä Activision
Julkaisija Activision
Suunnittelija Activision
Säveltäjä
Julkaistu 1983
Alusta Atari 2600, Atari 5200, Atari 8-bit, ColecoVision, Commodore 64, MSX
Lajityyppi Urheilu
Pelaajat Yksinpeli,
enintään 4 pelaajaa (vuorotellen)
2 pelaajaa (samanaikaisesti)
Lataa
Lisätiedot
Kävijöiden arvio
Arvosana: 87% (äänestä)
Arvostelut
Arvostelija Arvosana
{{{Publication}}} {{{Score}}}
{{{Publication2}}} {{{Score2}}}
{{{Publication3}}} {{{Score3}}}
{{{Publication4}}} {{{Score4}}}
{{{Publication5}}} {{{Score5}}}

The Activision Decathlon on yksi parhaista Commodore 64:lle saatavista moninpeleistä. Activision julkaisi pelin vuonna 1983; sama Activision, jota monet nykyään rakastavat tai vihaavat. Vaikka Decathlon on loistava peli, se on jostain syystä tavallaan unohtunut ajan saatossa. Mainitessa Decathlonin nimen, monet ajattelevat Daley Thompson's Decathlonia, joka ei ole läheskään yhtä hyvä tai hauska kuin tämä helmi.

Ulkoasu

Kuvakaappausten perusteella Decathlon saattaa näyttää melko tavalliselta peliltä, mutta se on niitä pelejä, joka täytyy nähdä toiminnassa, jotta ymmärtää miten hyvän näköinen se todellisuudessa on. Pelin grafiikat eivät ole päällepäin erityisen yksityiskohtaiset, mutta animointi tekee Decathlonista spektaakkelimaisen. Urheilijoiden liikkeet näyttävät kaikissa urheilulajeissa uskomattoman hyvältä ja lisäksi taustat vierivät urheilijoiden mukana.

Pelaaminen

Decathlon on urheilupeli, joka perustuu joystickin vatkaamiseen ja pelaaminen tuntuu todelliselta kuntoilulta. Kahdenkymmenen minuutin pelituokion jälkeen pelaajalla valuu taatusti hiki samalla tavalla kuin olisi pelannut Wii Fitiä.

Pelissä on hyvä valikoima urheilulajeja ja kaikissa lajeissa pelaajan on vatkattava joystickiä vasemmalta oikealle niin nopeasti kuin pystyy. Mitä nopeammin joystickiä vatkaa sitä nopeammin urheilija juoksee. Ruudun alareunassa oleva mittari näyttää urheilijan nopeuden. Jos luulet nappien hakkaamisen nostavan hien pintaan, et ole nähnyt mitään ennen tämän pelin pelaamista. Koko kättäsi tulee kivistämään hullun lailla ja hikikarpalot valuvat otsaltasi, mutta kaiken sen korvaa suunnaton hauskuus.

Juoksulajeissa kilpaillaan samaan aikaan toista pelaajaa vastaan tai yksinpelissä tietokonetta vastaan. Lähtölaukauksen kajahtaessa joystickiä on vatkattava mahdollisimman nopeasti yrittäen tulla maaliin voittajana. Kaikkein parasta on pelata vieressä istuvaa kaveria vastaan.

Heittolajeissa on käytettävä hieman erilaista tekniikkaa. Urheilija juoksee radalla edelleen joystickiä vatkaamalla, mutta sen lisäksi on painettava tulitusnäppäintä heittääkseen kädessä olevan esineen. Hyppylajeissa on samaten painettava hyppäämisnappia. Näissä lajeissa on omat haasteensa, koska joystickiä on yhä vatkattava mahdollisimman nopeasti, mutta sen lisäksi pitää ajoittaa napin painallus oikeaan kohtaan.

Decathlon on erinomainen lisä pelikirjastoon. Sitä on todella hauska pelata ja moninpelinä se on yksi parhaista peleistä mitä kuusnelosella on tarjottavana. Varmista vain että sinulla on varalla joystickejä sillä tämä peli on joystickin tappaja!

Lajit

Laji Huomiot
The Activision Decathlon Running.png 100 metrin juoksu Yksi yritysmahdollisuus.
The Activision Decathlon Long jump.png Pituushyppy Mahdollisuus yrittää kolme kertaa.
The Activision Decathlon Shot put.png Kuulantyöntö Mahdollisuus yrittää kolme kertaa.
The Activision Decathlon High jump.png Korkeushyppy Enintään kolme yritystä jokaiselle korkeudelle.
The Activision Decathlon Running.png 400 metrin juoksu Yksi yritysmahdollisuus.
The Activision Decathlon Hurdles.png 110 metrin aitajuoksu Aidat ovat 10 metrin välein.
The Activision Decathlon Discus.png Kiekonheitto Mahdollisuus yrittää kolme kertaa.
The Activision Decathlon Pole vault.png Seiväshyppy Enintään kolme yritystä jokaiselle korkeudelle.
The Activision Decathlon Javelin.png Keihäänheitto Mahdollisuus yrittää kolme kertaa.
The Activision Decathlon Running.png 1500 metrin juoksu Yksi yritysmahdollisuus tässä viimeisessä lajissa.

Aiheesta muualla


Language: EnglishSuomi