Ville Könönen/fi

From Zak
Jump to: navigation, search

Ville Könönen tunnetaan kolmiosaisesta Ski Jump International -pelisarjasta. Ensimmäisen kokeilunsa hän teki Pascalilla syyskuussa 1994 ja päivän tekemisen jälkeen päivänvalon näki mäkihyppypelin 1.0-versio. Siitä on säilynyt tähän päivään saakka muun muassa alastulonäppäimet ja ponnistuksen ajoitus. Saman vuoden marraskuussa julkaistu 1.02-versio oli ensimmäinen levitettävä versio pelistä.

Lartzan Skijumpina tunnetussa pelissä grafiikkarutiinit olivat Könösen naapurien Mikko Aallon ja Janne Heinosen käsialaa. Vuonna 1995 Könönen aloitti opinnot Teknillisessä Korkeakoulussa ja saman vuoden joulukuussa mäkihyppypelin ollessa 1.7-versiossa hän perusti kotisivut, josta peliä voitiin kopioida. Könösen mennessä armeijaan vuonna 1996 hän alkoi suunnitella jatko-osaa pelilleen. Saman vuoden helmikuussa julkaistu 1.71-versio jäi Lartzan Skijumpin viimeiseksi versioksi.

Jatko-osa julkaistiin joulukuussa 1997. Pelin nimi oli muuttunut Ski Jump Internationaliksi ja kieli englanniksi. Sharewarena levitettävä peli levisi Internetin ja MBnetin kautta saaden nopeasti suosiota. Kolmas versio julkaistiin lokakuussa 2000. Grafiikoista vastasi tällä kertaa Könösen serkku Lasse Makkonen. Joulukuussa 2013 peli vapautettiin ilmaisjakeluun.

Pelit

  • 1994 Lartzan Skijump (DOS) (lataa)
  • 1997 Ski Jump International 2 (DOS) (lataa)
  • 2000 Ski Jump International 3 (DOS) (lataa)

Aiheesta muualla


Language: EnglishSuomi