Maailman kartta/fi

From Zak
Revision as of 09:27, 2 September 2014 by Admin (Talk | contribs)

(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Jump to: navigation, search
Maailman kartta
Otsikkoruutu
Kehittäjä
Julkaisija Radarsoft
Suunnittelija C. Kramer,
J. Vanderaart
Säveltäjä
Julkaistu 1985
Alusta Commodore 64
Lajityyppi Opetuspeli
Pelaajat Yksinpeli
Lataa
Lisätiedot
Kävijöiden arvio
Arvosana: --% (äänestä)
Arvostelut
Arvostelija Arvosana
{{{Publication}}} {{{Score}}}
{{{Publication2}}} {{{Score2}}}
{{{Publication3}}} {{{Score3}}}
{{{Publication4}}} {{{Score4}}}
{{{Publication5}}} {{{Score5}}}

Maailman kartta on Radarsoftin vuonna 1985 Commodore 64:lle julkaisema ohjelma maiden, kaupunkien ja vesistöjen opetteluun. Ohjelman on tehnyt C. Kramer ja J. Vanderaart.

Pelaaminen

Ohjelman sisältämässä Kopteripelissä lennetään helikopterilla ympäri maailmaa etsien eri kohteita. Pelissä on neljä tasoa, jotka määräytyvät etsittävän kohteen perusteella: maat, suuret kaupungit, vesistöt ja kaupungit. Kohteen lähelle tultaessa sen kohdalla alkaa vilkkua kohteesta riippuen punainen ympyrä tai punainen nuoli. Pelaajalla on 3 minuuttia aikaa löytää 15 kohdetta. Jos tehtävässä onnistutaan, saadaan lisäaikaa ja lisätehtäviä.

Ohjelma sisältää Kopteripelin lisäksi etsi-toiminnon ja tietokilpailun. Etsi-toimintoa käyttämällä kohdetta voidaan hakea nimellä ja löytyessään sen sijainti näytetään kartalla. Tietokilpailussa kartalta näytetään kohteita ja pelaajan on arvattava tai tiedettävä kohteen nimi. Kohteiksi voidaan valita maat, suuret kaupungit, alueet tai saaret/vesistöt. Kierros tietokilpailussa sisältää 5 kysymystä.

Pelin äänet koostuvat alkumusiikista, helikopterin hurinasta sekä alkuvalikon ja kohteiden löytymisen merkiksi soitetuista piippauksista. Koko maapallon kattavalla kartalla maat on piirretty vihreällä ja vedet sinisellä. Osa paikkojen nimistä ovat vanhentuneet, mutta muuten peli on viihdyttävä tapa opetella paikkojen nimiä ja sijainteja maapallolla.

Video

Maailman kartasta pelikuvaa YouTubessa.

Aiheesta muualla


Language: EnglishSuomi