Tapan Kaikki 4: Bloodshed/fi

Tapan Kaikki 4: Bloodshed
Otsikkoruutu
Kehittäjä Error Free Productions
Julkaisija Error Free Productions
Suunnittelija
Säveltäjä
Julkaistu 2004
Alusta Windows
Lajityyppi Toiminta
Pelaajat Yksinpeli, moninpeli
Lataa 4.06 täysversio (freeware)
4.08 päivitys
Lisätiedot
Kävijöiden arvio
Arvosana: 81% (äänestä)
Arvostelut
Arvostelija Arvosana
Suomipelit.com 7/10[1]
{{{Publication2}}} {{{Score2}}}
{{{Publication3}}} {{{Score3}}}
{{{Publication4}}} {{{Score4}}}
{{{Publication5}}} {{{Score5}}}

Tylsien päivien pelastajana toimiva Tapan Kaikki antaa pelaajalle tunteen olevansa jälleen elossa. Error Free Productionsin pelisarja on tarkoitettu satunnaisille pelaajille ja sarjan viimeisin peli Tapan Kaikki 4: Bloodshed viihdyttää erityisesti vanhojen pelien ystäviä. Parasta on, että peli on täysin ilmainen ja vapaasti ladattavissa.

Pelaaminen

TK4 pysyttelee perusasioissa ja pelaamisen oppii nopeasti. Sarjaan aiemmin tutustuneet ovat viimeisimmässä versiossa kuin kotonaan. Pohjimmiltaan peli on tyypillinen arcade-tyylinen ammuskelu. Pelaajan on aikarajan puitteissa tapettava kaikki pelitasolla vastaan tulevat ihmiset. Tässä vaiheessa herkempiä on varoitettava, että peli sisältää runsaasti väkivaltaa. Tason lopussa pelaaja saa pisteitä tappojen määrästä ja tarkkuudesta riippuen.

Pelin tavoitteena on tappaa kaikki

Saatuja pisteitä käytetään valuuttana aseita, tarvikkeita ja ammuksia ostettaessa. Tavaroita löytyy myös lojumasta pitkin pelitasoja. Aseita on riittävä määrä erilaisia ja ne sopivat erilaisiin tarkoituksiin. Peruspistoolin lisäksi saatavilla on muun muassa Uzi, pitkälle ampumiseen kivääri ja lähitaisteluun haulikko. Lisäksi tarjolla on liekinheitin, C4-räjähteitä ja kranaatteja. Tarvikkeet rajoittuvat vain ensiapupakkauksiin ja lasertähtäimeen.

Tasot

Pelin episodit jakautuvat tasoihin ja yhdessä episodissa voi olla useita tasoja. Aseita ja tarvikkeita voidaan ostaa vain tasojen välissä. Moninpelissä tietokoneen ohjaamien vihollisten lisäksi tapetaan kanssapelaajia tai tehdään heidän kanssaan yhteistyötä.

Parhaita puolia Tapan Kaikki 4: Bloodshedissa on mukana tuleva kenttäeditori, jolla voidaan tehdä omia tasoja yksinpeliä tai moninpeliä varten. Editori on helppokäyttöinen ja tasojen lisääminen peliin onnistuu vaivattomasti.

Pelin ulkoasu on odotetusti vanhanaikaista ja tavallaan sopii pelin teemaan. Myös äänet kuulostavat hyvältä. Karsitussa paketissa on vain yksi ääniteema, joten täyden version hankkiminen on suositeltavaa, jotta pelissä pääsee täyteen tunnelmaan. Molemmat versiot ovat ilmaisia.

Lyhyesti

Kaiken kaikkiaan Tapan Kaikki 4: Bloodshedista löytyy tarpeeksi vetovoimaa pidempääkin pelaamiseen, joten sille kannattaa antaa mahdollisuus. Peli on ilmainen eikä paketin kokokaan ole liian suuri. TK4 viihdyttää paitsi vanhojen pelien ystäviä myös satunnaisia pelaajia.

Ladattavia episodeja

Tasoeditori

Näppäimet

F1 avaa listan näppäinkomennoista
Näppäin Toiminto
F1 Ohje
F2 Tallenna nimellä
F3 Avaa taso editoriin
F4 Uusi taso
F5 Näytä/piilota pieni kartta
F6 Muokkaa tason nimeä, aikarajaa ja vihollisten määrää
F7 Muokkaa tarvikkeiden määrää (normaali)
F8 Muokkaa tarvikkeiden määrää (deathmatch)
F9 Lataa asetustiedosto (.ini)
CTRL & S Tallenna
CTRL & C Kopioi leikepöydälle
CTRL & V Liitä leikepöydältä
Q Lisää kohdevalo
W Lisää höyryä
A Lisää ase (normaali)
Z Lisää ase (deathmatch)
E Lisää vihollinen
DEL Poista kohde
P Aseta pelaajien aloituspaikat
CTRL Tee uusi valinta
ALT Poista valinta
SHIFT Lisää valintaan
Enter Muokkaa palikoiden korkeutta
Space Palikan valinta
Pageup/Pagedown Vaihda palikan tyyppiä (seinä/lattia)
-/+ or mouse wheel Suurennus

Editorin käyttäminen

Katso myös

Lähteet

  1. TZ, Suomipelit.com (21.2.2005), "Tapan Kaikki 4: Bloodshedin (4.06) arvostelu". Arkistoitu Suomipelit.comin pelitietokannasta 15.5.2015. Viitattu 19.5.2015.

Aiheesta muualla


Language: EnglishSuomi
Last modified on 22 October 2016, at 11:23