Cropky/fi

From Zak
Jump to: navigation, search
Cropky
Pelin otsikkoruutu
Kehittäjä C&A Fan
Julkaisija C&A Fan
Suunnittelija Adam Stach (ohjelmointi)
Piotr Radecki (grafiikka)
Mariusz Rozwadowski (muu)
Säveltäjä Piotr Cieslik
Julkaistu 2013
Alusta Amiga
Lajityyppi Pulmapeli
Pelaajat Yksinpeli, moninpeli
Lataa ADF, LHA
Lisätiedot Kotisivu
Kävijöiden arvio
Arvosana: --% (äänestä)
Arvostelut
Arvostelija Arvosana
{{{Publication}}} {{{Score}}}
{{{Publication2}}} {{{Score2}}}
{{{Publication3}}} {{{Score3}}}
{{{Publication4}}} {{{Score4}}}
{{{Publication5}}} {{{Score5}}}

Amiga elää tänä päivänä aktiivisten harrastajien ansiosta, mikä lämmittää vanhan amigistin sydäntä. Vuoden 2013 mainitsemisen arvoisista peleistä on Asgard Met Vikingsin lisäksi vuoropohjainen pulmapeli Cropky. Vaikutteita Dotsista saaneessa pelissä yhdistellään viivoja ruudulla olevien pisteiden kautta, tavoitteena päästä tilanteeseen, jossa vastustaja ei enää voi edetä.

Pelaaminen

Cropky kuuluu samaan kategoriaan laivanupotuksen ja ristinollan kanssa; periaatteessa pelaamiseen riittää vain kynä ja ruutupaperi. Alussa paperilla on kasa pisteitä, joiden välillä viivoja aletaan yhdistämään. Kahden vierekkäisen pisteen välillä viivoja voidaan yhdistää mihin suuntaan vain, kunhan ne eivät mene päällekkäin toisten viivojen kanssa. Voittaja on se, joka yhdistää viimeisen viivan.

Idea on yksinkertainen, mutta pelaaminen haastavaa. Tietokone on armoton ja voittaakseen seuraavaa siirtoa on harkittava tarkkaan. Parhaimmillaan peli onkin toista pelaajaa vastaan. Yhdeksän erilaista ruutua voidaan käydä läpi yksitellen tai kaikki kerralla turnajaismoodissa.

Grafiikka ei ole mitenkään erikoisen mahtavaa, mutta tälläisessä pelissä sen ei tarvitse ollakaan. Yksityiskohdat tekevät siitä kuitenkin hyvän näköistä. Musiikki ansaitsee myös erityismaininnan: taustalla soivien kasarihittien sovitukset kuten Cheri Cheri Lady sopivat peliin ja niitä kuuntelee mielellään.

Cropky on alun perin julkaistu 8-bittiselle Atarille vuonna 2011, josta sen on portannut Amigalle puolalainen ryhmä nimeltä C&A Fan. Koukuttava pelaaminen ja viimeistelty toteutus tekevät tästä pelistä ehdottomasti kokeilemisen arvoisen. Peli toimii emulaattoreilla, sekä kaikissa Amigoissa, joissa on vähintään 1 Mt RAM-muistia.

Aiheesta muualla


Language: EnglishSuomi